– Dette er veldig rart. Jeg tror ikke seieren har gått opp for meg ennå, sier den litt ordknappe MGP-vinneren etter sin soleklare seier i gullfinalen lørdag.– Jeg tror dette kan bli noe stort, sier han.

På spørsmål om hva seieren vil ha å si for karrieren hans, måtte Didrik medgi at alle i Den Norske Opera kanskje ikke er så begeistret for hans deltakelse i MGP.

– Jeg er jo en klassisk sanger, men jeg mener at det må gå an å kombinere det med mer tilgjengelige ting. Jeg mener at det går an å gjøre begge deler, sier han til NTB.

Fløtepusene i boybandet A1 kapret andreplassen i lørdagens MGP-finale. Det var de veldig fornøyd med.

– Målet vårt var å ende opp i gullfinalen, så dette er vi utrolig glade for, sa gruppens norske alibi, Christian Ingebrigtsen og konstaterte at A1 nå gleder seg fullt ut på Didriks vegne.

– Didrik har noe helt spesielt. Han har en helt ubegripelig fin stemme.

Metallrockerne i Keep of Kalessin måtte se seg slått av både et boyband og en operasanger i gullfinalen, men hang ikke med hodet av den grunn.

– Vinnerlåten er ikke akkurat min stil, men Didrik er utrolig flink til å synge. Seieren var velfortjent, sa trommis i bandet, Vegar Larsen.

Det var bare gutter som gikk videre til gullfinalen, men det syntes ikke jentene var noen big deal.

– Dette var guttas kveld, og det er helt greit, smilte Venke Knutson, og hun fikk støtte av Maria Haukås Storeng.

– De fire som gikk videre til gullfinalen var så forskjellige typer artister, så akkurat det er ikke noe å henge seg opp i, sa Haukås Storeng, som var svært fornøyd med sin egen innsats.

– Jeg ble en av åtte finalister i finalen. Det var jo fantastisk, sa hun.

Finalens yngste deltaker, Bjørn Johan Muri, fikk fjerdeplassen i gullfinalen. Det til tross for at han ikke klarte å kvalifisere seg direkte til finalen, men ble en av vinnerne i den såkalte «siste sjansen».

– Jeg er utrolig fornøyd med at jeg gikk videre til gullfinalen, og ikke minst med at låten min er a-listet på radioen. Nå gleder jeg meg til å gå i studio og jobbe med oppfølgerlåten, konstaterte Muri. (©NTB)