RegionavisenNordlyspubliserte lørdag et brev Ingebrigtsen har sendt til avisen, der han beklager overfor jenta.

«Vi møttes flere ganger og over en lengre tidsperiode. Når jeg ser tilbake på dette skammer jeg meg. Og jeg har bare ett ord å si om selve handlingen og til deg: unnskyld», skriver Ingebrigtsen i brevet.

Han forklarer at han torsdag ble gjort kjent med at Raymond Johansen hadde blitt kontaktet «om en sak jeg trodde var historie», skriver Ingebrigtsen i brevet, melder Aftenposten.no.

Brøt regler i Ap

Han ble da konfrontert med sin seksuelle relasjon til den 20 år yngre kvinnen, som var 17 år i 2004. «Jeg gjorde riktignok ikke noe galt i forhold til norsk lov, men jeg brøt både skrevne og uskrevne regler i Arbeiderpartiet», skriver Ingebrigtsen i brevet.

Han skriver videre at han er skamfull, og at han er den eneste som har noe å svare for i denne saken.

«Jeg har feilet i forhold til viktige verdier», heter det i brevet.

Uklart hvem som har tipset

Hvem som har kontaktet partiledelsen med historien, er foreløpig ikke kjent. Johansen har avkreftet at det var jenta selv, som ifølge ham ikke ønsker noen blest om saken. Hun skal i dag fortsatt være aktiv i partiet.

Flere,blant annet tidligere komitéleder i Tromsø Vibeke Ek, har sagt at offentliggjøringen av historien har sammenheng med den bitre nominasjonsstriden i partiet.

Striden i Troms Arbeiderparti har vært svært tøff, og det var uhyre jevnt mellom Martin Henriksen og Roger Ingebrigtsen før sistnevnte trakk seg.

Hvem som skulle få førsteplassen på stortingslisten i Troms skulle etter planen avgjøres søndag, men er nå blitt utsatt i to uker.

Det lå an til nærmest dødt løp mellom tidligere AUF-leder Martin Henriksen og den nå avgåtte statssekretæren Roger Ingebrigtsen.

Bitter strid

Både geografi og alder har vært stridsspørsmål i nominasjonskampen. Mens Ingebrigtsen representerer Tromsø, som har nær 40 prosent av de stemmeberettige i fylket, er Martin Henriksen fra Harstad. I tillegg har Henriksen støtte fra ungdomspartiet AUF.

AUF har vært i konflikt med moderpartiet i nominasjonsprosessen, fordi de mener de er «skvist utover sidelinja». Tromsø AUF fikk bare en brøkdel av delegatene til nominasjonsmøtet. Flere Ap-folk i Tromsø skal ha ment at de er forpliktet til å stemme på Ingebrigtsen, siden han er fra Tromsø og har støtte fra kommunepartiet der.

Ingebrigtsen fikk enstemmig støtte som førsteplasskandidat i Tromsø Ap.

Kunne blitt overkjørt

Nominasjonskomiteen vedtok til slutt en innstilling der Henriksen endte på topp, med knappest mulig flertall — fem mot fire stemmer.

Men det var gode sjanser for at komiteens innstilling kunne blitt overkjørt på selve nominasjonsmøtet. Nordlys meldte tidligere denne uken at Ingebrigtsen lå an til flertall på nominasjonsmøtet.

Siden Ap ligger an til å få bare to mandater fra Troms, er førsteplassen helt avgjørende for å komme inn på Tinget for de to. På grunn av kjønnsbalansen er nemlig Tove Karoline Knutsen enstemmig nominert til andreplassen.

Nominasjonsmøtet er nå utsatttil senere i desember.