Det er det første angrepet som er blitt rapportert mot makthaverne i Damaskus siden opprøret mot den syriske presidenten Bashar al-Assad startet for åtte måneder siden. Det fant sted få timer etter at fristen som Den arabiske liga har gitt Syria, gikk ut. Ligaen har bedt regimet om å stanse volden mot demonstranter, hvis ikke risikerer landet sanksjoner.– Sikkerhetspolitiet har stengt av plassen hvor Baaths Damaskus-gren holder til. Men jeg så røyk som steg opp fra bygningen, og det var brannbiler på stedet, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters og legger til:

– Angrepet skjedde like før daggry, og bygningen var nesten tom. Det ser ut til å ha vært ment som en beskjed til regimet.

Den syriske frihetshæren, som består av avhoppere fra hæren, og som har base i Tyrkia, sier den sto bak angrepet. Men det er ikke kommet uavhengig bekreftelse på hva som har skjedd.

Lørdag skal i alt 14 mennesker ha blitt drept i militæroperasjoner, og også fredag skal flere titalls mennesker ha mistet livet i sammenstøt og demonstrasjoner, ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, en eksilgruppe som jobber mot regimet. (©NTB)