Narumi Takanashi er gift med norske Ole Ragnvald Gran og befinner seg i Tochigi, rundt 20 mil nordøst for hovedstaden Tokyo. Hun forteller at hun kjente kraftig risting i 20 sekunder under det største skjelvet. Flere timer etter det første skjelvet kom det fortsatt kraftige etterskjelv som kunne kjennes i Tochigi.– Alle i Tokyo er ute på gatene, og folk kan ikke dra hjem til fots. Alle tog har stanset, og i tillegg er det ingen gass, strøm eller mobildekning å finne, sier Takanashi til NTB.

I Tochigi raste taket på en Honda-fabrikk sammen etter skjelvet, og en kvinne som jobbet i bygningen omkom da hun ikke kom seg ut.

Ødeleggelsene er omfattende i store deler av Japan, og Takanashi refererer til dommedagsfilmen «2012» når hun skal beskrive det hun ser.

– Det ser ut som scener fra filmen.

Men til tross for kaoset i Tokyo, holder folk seg rolige. Det store jordskjelvet, som hadde en styrke på 8,9 er noe japanerne har ventet på i flere år.

– Folk har gått rundt og ventet på en stor tsunami lenge, men de visste ikke når den kom. Det store jordskjelvet de fryktet, er det som kom i dag, sier Ole Ragnvald Gran, som har kontakt med sin kone via internett. (©NTB)