Et flertall i Høyres stortingsgruppe vedtok onsdag å si ja til datalagringsdirektivet (DLD), under forutsetning av at partiet får gjennomslag for flere krav i forhandlinger med Arbeiderpartiet.— Gruppemøtet var positivt i den forstand at vi er nærmere en løsning og har fått en ryddigere situasjon. Men jeg har ikke tenkt å kommentere innholdet i våre samtaler med Høyre eller si noe om når de finner sted, sier Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten til NTB.

Lovsaken er til behandling i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Komiteen skal avgi innstilling i saken 30. mars, og 5. april skal den opp til votering i Stortinget.

Regjeringspartiene SV og Senterpartiet har i likhet med Venstre, KrF og Fremskrittspartiet sagt nei til datalagringsdirektivet. Aps eneste mulighet for å få innført EU-direktivet, er med andre ord et samarbeid med Høyre.

Blant kravene fra Høyre er halvering av lagringstiden for trafikkdata fra tolv til seks måneder. De lagrede dataene skal sikres gjennom konsesjonsplikt, kryptering, lukket lagring og strenge krav til dem som skal håndtere lagrede data. Domstolskontrollen skal skje ved en spesialdomstol. (©NTB)