GUATEMALA: Den tropiske stormen Agatha traff Guatemala, El Salvador og Honduras i helgen, og i tillegg har vulkanutbrudd skapt frykt for ødelagte avlinger og sult i Guatemala, skriver aftenposten.no.

Jordfallshull

Store mengder gjørme og vann har ført til gigantiske jordfallshull i hovedstaden Guatemala by.

Ett av disse slukte mandag en treetasjers bygning. Hullet, som er 30 meter i diameter og 60 meter dypt, skyldes trolig kombinasjonen regn og dårlig dreneringssystemer, skriver The Guardian.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press er minst 150 mennesker bekreftet døde tirsdag ettermiddag, men det er fortsatt usikkert om noen omkom da bygningen i Guatemala by kollapset.

Agatha er den første tropiske stormen som rammer området i årets sesong, og Guatemala er hardest rammet med minst 109 omkomne, og ytterligere 60 savnede. 112.000 mennesker i landet er drevet på flukt fra sine hjem på grunn av oversvømmelser og jordskred, melder NTB.

Mer regn

Mye tyder nå på at Guatemala er i ferd med å unnslippe stormen, men meteorologene melder kraftig regn både i El Salvador og Honduras de neste dagene.

Det er uansett ikke bare tropisk storm som skaper problemer i Guatemala. President Alvaro Colom utvidet i helgen unntakstilstanden som ble innført da den 2.500 meter høye Pacaya-vulkanen våknet til liv forrige uke.