GRIMSTAD: Amazon Grimstad tok onsdag ettermiddag i motStabæk i klubbens aller første cupsemifinale på Levermyr.

Stabæk, som aldri har tapt for Amazon etter at Asker ble tilStabæk, tok tak i kampen fra start og var det klart førende og beste laget den førstehalvtimen i høstsolen i Grimstad. Men Ingvild Stenslands lag klarte ikke åskape all verdens, og etter hvert kom Amazon-jentene mer med i kampen. Deklarte å få ballen til å gå og presisjonen tok seg også opp. Men lagene gikktil pause på stillingen 0-0 – uten at hjemmelaget hadde klart å skape enskikkelig målsjanse.

Etter pause var Amazon friskere og klarte å sette Stabæksgarvede lag på en del prøver bakover, men fortsatt slet Margunn Haugenes sitt lagmed sjanseskapingen.

Lyngdølen Ingvild Stensland hos Stabæk spilte en god kamp,var mye borti ballen, og fikk ved flere anledninger vist fram sin gode ogpresise pasningsfot, uten at Stabæks trio på topp fikk all verdensarbeidsforhold. Til det var Amazons to midtstopper, Marit Fiane Christensen ogLinn Merethe Thune, for gode. De var konsentrerte og spilte med store marginer,noe som viste seg å være fornuftig.

Men utover i omgangen fikk Amazon kampens største sjanse daShannon Smyth slo et frispark som Stabæks keeper fikk fistet i tverrligger ogut. Laget klarte også å legge et solid press på gjestene, men det varregjerende cupmester Stabæk som fikk ballen i nettet.

Kun sekunder etter at Caroline Graham Hansen kom på banenfor gjestene ble hun spilt helt fri og banket inn 0-1. Og Stabæk var ikke ferdig.Ada Stolsmo Hegerberg scoret to kjappe mål, og vipås var Stabæk foran med tremål, og drømmen om cupfinale for Amazon-jentene brast i løpet av 13 minutter.

Amazon møtte Stabæk i serien i Bærum i september, da vanthjemmelaget 1-0 etter en scoring av Ingvild Stensland kvarteret før slutt.