Da var den antatte gjerningsmannen tom for tilgjengelig ammunisjon, og det skal ikke ha blitt avfyrt skudd etter at politiet ankom Utøya.I utdraget fra loggene til Nordre Buskerud politidistrikt og Oslo politidistrikt som ble sendt ut av Politidirektoratet natt til søndag, går det fram at Nordre Buskerud fikk melding om skyting på Utøya klokken 17.27. Lørdag var dette tidspunktet oppgitt til 17.02. Av loggene går det også fram at den første politipatruljen kom til fastlandet ved Utøya klokken 17.52, men at den ikke kom over fordi den måtte vente på «egnet båt». Dette var politifolk fra Nordre Buskerud på Hønefoss.

— Vi skal huske på at Nordre Buskerud er et meget lite politidistrikt med svært begrensede ressurser i ferietiden. Denne patruljen var klar samtidig som beredskapstroppen ankom fastlandssiden, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

Beredskapstroppen fra Oslo nådde fram klokken 18.09. 16 minutter senere, klokken 18.25, ankom beredskapstroppen Utøya etter noen få minutters båttur. To minutter senere var Anders Behring Breivik pågrepet. (©NTB)