De om lag 3.000 kvinnene ropte slagord mens menn sørget for å danne en beskyttende kjede rundt dem, melder nyhetsbyrået DPA.

Minst 13 personer er drept i gatekamper de siste fem dagene, og sammenstøtene fortsatte tirsdag.

Samtidig retter USAs utenriksminister Hillary Clinton hard kritikk mot måten kvinner i Egypt blir behandlet på.

— Nylige hendelser i Egypt har vært spesielt sjokkerende. Kvinner blir slått og ydmyket i gatene, hvor de risikerte sine liv for revolusjonen for bare noen måneder siden, sa Clinton i en tale ved Georgetown University mandag.

- Svikter kvinnene

I talen beskyldte Clinton egyptiske styremakter for å ha sviktet landets kvinner etter opprøret i vår.

— Den systematiske nedverdigelsen av Egypts kvinner bringer revolusjonen, staten og militæret i vanære og er ikke et stort folk verdig, fremholdt utenriksministeren.

Hun sa også at kvinner for det meste er blitt utestengt fra den nåværende politiske prosessen, både av det regjerende militærrådet og av de største politiske partiene.

Clintons harde utfall kommer etter at bilder og videoopptak viser hvordan en kvinne med slør blir delvis avkledd og slått av soldater mens de sleper henne langs bakken.

Beklagelse

Tirsdag beklaget det egyptiske militæret behandlingen av kvinnelige demonstranter på det sterkeste. I en kunngjøring lovet militæret å gjøre hva det kan for å stille de ansvarlige for retten. Beklagelsen var rettet til «Egypts fremragende kvinner».

Politifolk og soldater har siden før helgen forsøkt å drive bort demonstranter fra Tahrir-plassen i sentrum av Kairo.

Tirsdag ble det igjen brukt tåregass og skudd mot demonstrantene, som protesterer mot at det fortsatt er militæret som styrer i Egypt.

Ni av de 13 som er drept i den siste voldsbølgen har skuddskader, mens én døde av hjerneblødning etter å ha blitt påført hodeskader, opplyste en egyptisk rettsmedisiner tirsdag. De tre siste var da ennå ikke obdusert. (©NTB)