Statlig burmesisk fjernsyn meldte onsdag at juntaens fred— og sikkerhetsråd (SPDC), som regjeringen ble kalt, var offisielt oppløst. Thein Sein var innsatt som ny president.General Than Shwe, som siden 1992 har styrt med hard hånd og alltid vært referert til som leder av SPDC, har etter alt å dømme gått av og blitt erstattet av en ny hærsjef, Min Aung Hlaing.

Over hele landet ble det holdt seremonier for å markere at skiltene på juntaens lokale SPDC-kontorer ble skiftet ut med skilt med påskriften Generelle administrasjonsdepartementer.

Trass i endringene vil de militære beholde et fast grep om makten i Burma, og mange observatører mener at Than Shwe vil delta i styringen av landet bak kulissene.

Meldingene om ny president og oppløsning av juntaen kommer fire måneder etter et valg der opposisjonsleder Aung San Suu Kyi ikke fikk lov å stille.

Thein Sein kvittet seg med generaluniformen for å delta i det omstridte valget, som han vant.

Min Aung Hlaing, som er 54 år gammel og etter alt å dømme er ny hærsjef, tilhører en ny generasjon burmesiske generaler

Han har vært rektor ved krigsskolen og øverstkommanderende i regionen som omfatter Det gylne triangel ved landets grenser til Laos og Thailand. (©NTB)