Eldstedatteren hevdet i retten onsdag at også moren hadde deltatt i den grove voldsutøvelsen hun ble utsatt for som barn før familien flyttet til Alvdal.Fra før var det kjent at hennes daværende stefar nesten daglig brukte vold mot henne. 25-åringen framsto i Eidsivating lagmannsrett som et enda mer belastende vitne for moren enn hun var da saken gikk for Nord-Østerdal tingrett i vinter.

Politiet etterforsker fortsatt overgrepene mot 25-åringen. Utfallet av etterforskningen vil ikke være klart før etter at Alvdal-saken er ferdig i rettssystemet.

25-åringen hevdet i retten onsdag blant annet at moren også begikk seksuelle overgrep mot henne mens hun bare var seks-sju år gammel, at hun som barn ofte ble utsatt for vold fra moren og sin stefar og at moren da datteren var blitt voksen foreslo å betale henne 60.000 kroner for å være surrogatmor. Morens daværende samboer skulle være faren til dette barnet, ifølge forslaget.

Ifølge morens tidligere samboer, den hovedtiltalte 64-åringen, var foranledningen at kvinnen ønsket seg flere barnebarn for å kunne misbruke dem seksuelt. Selv avfeier moren hele forslaget som fleip.

Morens forsvarer, advokat Steffen Brandstad, var ikke overrasket over utfallene fra datteren. Hans klient tar «kraftig avstand» fra beskyldningene, ifølge Brandstad.

– Det er beskyldninger vi er kjent med fra før. Deler av dem ble henlagt av politiet for seks-sju år siden. Det er ingen grunn til å feste større lit til dem i dag enn det var den gangen, sier Brandstad til NTB.(©NTB)