Flyttingen av helikopterbasen til Rygge er en del av regjeringens langtidsplan for Forsvaret, men harstadværingen Kristiansen har tatt til orde for å beholde dem på Bardufoss. Onsdag er planen gjenstand for åpen høring i Stortinget.

— Det er Stortinget som har det siste ordet, men mitt utgangspunkt er at langtidsmeldingen skal vedtas, sier Søreide til Moss Dagblad.

Kristiansen sa til NRK for halvannen uke siden at hun vil kjempe for å beholde helikoptrene i Troms. Mandag gjentok hun overfor TV 2 at hun ikke stoler på de fagmilitære rådene i langtidsplanen, og heller ikke de økonomiske argumentene for å flytte skvadronen til Rygge. Kristiansen blander kortene, mener Søreide.

— Jeg reagerer sterkt på at LO-lederen ser helt bort fra de fagmilitære råd, grunnlagsanalysene og de langsiktige økonomiske beregningene i arbeidet med å styrke Forsvarets operative evne. Kristiansen blander kortene når hun overhodet ikke vurderer forsvarsevnen og det endrede trusselbildet i Norge, sier statsråden. (©NTB)