I tillegg har Innovasjon Norge vært i kontakt med de aller fleste store norske bedriftene som har tilhold i London, og ingen melder om skadde eller omkomne nordmenn.

– Disse personene har store kontaktnett, og det skal godt gjøres at det er noen i London som ikke er sjekket nå, sier informasjonsrådgiver Oona Solberg i UD til NTB.

Men hun understreker at situasjonen fortsatt er kaotisk, og at de ikke kan være helt sikre på at det ikke var noen norske involvert.

– Det kan fortsatt være nordmenn blant de døde, sier hun.

Hvor mange nordmenn som befant seg i området da bombene gikk av, er det ifølge UD umulig å si noe om.

Utenriksdepartementet anser ikke at situasjonen i Englands hovedstad er slik at det vil bli utstedt noe reiseråd.

Telefonene til Utenriksdepartementets kriseteam har ikke stått stille etter terrorangrepene. Mange nordmenn ferierer i England, og en stor andel av henvendelsene kommer fra personer som ønsker å komme i kontakt med disse.

– Vi prøver å få klarhet i hva som er skjedd og svarer på henvendelser til vår krisetelefon. Men situasjonen er i stadig endring så arbeidet er vanskelig, sier Solberg.

Hun er opptatt av at UD hele tiden skal være best mulig oppdatert, slik at de kan gi god og riktig informasjon til dem som ringer.

Både mobil— og fasttelefonnettet har i perioder brutt sammen i England, og dette har skapt problemer. Det har vært vanskelig for familie og venner å få tak i sine kjære som bor, studerer eller ferierer i London.

– Alle rammes av telefonproblemene, men jeg tror ikke at noen som er skadd ikke har fått hjelp som følge av dette, sier Solberg.

UDs kriseteam kan nås på følgende telefonnummer: 22 24 20 20. (©NTB)