Jeg må være fornøyd med at jeg rykket opp en plass i sammendraget, selv om jeg ikke er helt fornøyd med kjøringen i dag. Jeg har kjørt for lite den siste tiden, jeg tror det ikke er mer enn fem timer den siste måneden, sa Gundersen.Han var nest best i kvalifiseringen lørdag, slått bare av VM-lederen Mickael Pichon som også vant løpet.

Fem timer kjøring på en måned er altfor lite for Gundersen, som ofte kjører inntil 15 timer i uka. Grunnet skader har det vært umulig for 20-åringen som for en måned siden tok Norges første seier i en VM-runde i 250 cc.

For to uker siden veltet han stygt i Frankrike og ble kraftig forslått.

Jeg blir fortere sliten nå, så jeg må trener hardt mot neste runde som går i Østerrike om 14 dager, sa nordmannen.

Jeg må også få til bedre starter. Det er ikke lett å kapre mange nok poeng når man kommer ut som nummer 15 i starten.

Frederic Bolley, som lå foran Gundersen før helgens løp, måtte bryte søndag. Dermed passerte nordmannen ham i sammendraget. Han er nå 31 poeng bak Pichon, 14 bak newzealenderen Joshua Coppins og 8 bak tyske Pit Beirer. De tre nevnte ble nummer en, to og tre også i søndagens løp.