Drakk sprit før han talte i Stortinget

Nestformann i landets største parti, Per Sandberg, var synlig beruset da han tirsdag kveld sto på Stortingets talerstol.

OSLO: Sandberg er leder av Stortingets transport— og kommunikasjonskomité, og var i utgangspunktet på juleavslutning på restauranten Mr. Hong i Oslo tirsdag kveld.

Men etter middagen drakk Siv Jensens høyre hånd akevitt på et kontor i Stortinget. Deretter fant han ut at han ville delta i debatten. Ved 23-tiden gikk han på talerstolen og holdt et innlegg som fikk flere stortingsrepresentanter til å reagere, skriver VG.

– Vi hadde juleavslutning for komiteen. Vi hadde først en aperitiff i komitérommet, der jeg drakk en akevitt. Under middagen drakk jeg en øl og en akevitt. Etterpå drakk jeg en akevitt på kontoret til Trond Helleland, sier Sandberg.

Alkoholinntaket pågikk mellom klokken 18 og 23. Han var den eneste av representantene på avslutningen som gikk på talerstolen etter å ha drukket.

Frp-formann Siv Jensen sier hun har fått tilbakemelding på at Sandberg holdt et glitrende innlegg.

Lagtingspresident Inge Lønning (H) slår fast at ingen bør gå på talerstolen hvis de er påvirket av alkohol. Det har med respekt for nasjonalforsamlingen å gjøre, mener han.

I slutten av forrige måned ble Sandberg fratatt førerkortet i åtte måneder etter å ha blitt tatt for råkjøring i Troms i oktober. Han har beskrevet hendelsen som pinlig og flau.

I 1997 ble den profilerte Frp-politikeren ilagt en bot for å ha slått og skallet ned en asylsøker som ifølge retten hadde kommet med provoserende uttalelser.