Soldater lojale overfor Muammar Gaddafi samlet seg i hopetall nær den tunisiske grensa tirsdag, ifølge innbyggere i området. De frykter at planen er å angripe byen Nalut, som i øyeblikket kontrolleres av opprørere som vil styrte regimet.Samtidig har USA gitt beskjed om at amerikanske marinefartøy og luftstyrker blir posisjonert nærmere Libya.

USAs utenriksminister Hillary Clinton har foreløpig avvist at USA planlegger en militær intervensjon. Ifølge Pentagon blir styrkene utplassert for å være forberedt på enhver eventualitet.

I mellomtiden avviser Gaddafi alle krav om at han må gå av. Mandag sa han i et intervju at det ikke pågår et opprør mot ham og at det ikke er noen demonstranter i Libyas gater.

USAs FN-ambassadør sier uttalelsene tyder på at lederen lider av stormannsgalskap.

I Nalut forteller en innbygger på telefon til Reuters at hele området ved den tunisiske grensa er omringet av Gaddafis soldater.

– De kom i firehjulstrekkere med påmonterte maskingevær. Og titalls bevæpnede menn med lettere våpen. Alle er på vakt mot et mulig angrep mot byen.

En annen innbygger sier styrkene har dratt forbi byen og inn i området som skiller Nalut fra Tunisia.

– Ingen vet hva som kommer til å skje her, sier han til Reuters.

Ifølge journalister i Tunisia dukket libyske soldater opp mandag kveld og erklærte at grenseovergangen mellom Libya og Tunisia var stengt. (©NTB)