I øyeblikket er prisen på strøm vesentlig høyere enn den var på samme tid i fjor. Nå går det mot sommer, og den siste uka har det også vært en vesentlig bedring i kraftverkenes magasinfylling – over 8 prosent økning for landet som helhet. Dette bidrar til prisreduksjonen.– Hvordan det blir utover sommeren og høsten er det vanskelig å si noe om. Det avhenger blant annet av hvor mye nedbør som kommer i de ulike landsdelene. Vi har et dårligere utgangspunkt enn vanlig etter en lang, kald og nedbørsfattig vinter, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til NTB.

Han fastslår at de høye strømprisene for tiden er aller høyest i Bergen— området. Der ligger elspotprisen på kraftbørsen Nord Pool torsdag på 37,80 øre. Rimeligst er strømmen nå i de landsdelene som hadde dyrest strøm i vinter, Midt- og Nord-Norge, med en elspotpris på 35,9 øre.

Oslo ligger på 36,3 øre torsdag og Kristiansand på 36,2 øre per kilowattime.

Den høye spotprisen både i vinter og så langt denne våren har gitt et veldig høyt prisnivå på strøm til husholdningene hittil i år. Men nå er det lysning i sikte, for så godt som alle varsler prisnedgang.

Standard variabel pris på strøm varierer i øyeblikket fra 48,69 øre til 60 øre hos de landsdekkende leverandørene. Tussa 24 er billigst av de landsdekkende.

Laveste påslag på spot er det Gudbrandsdal Energi Lavpris som tilbyr med 0,55 øre per kilowattime. Høyeste påslag er 2,50 øre per kilowattime.

Ett års fastpris tilbys for mellom 49,40 øre og 54,90 øre per kilowattime. TrønderEneregi Marked er rimeligste leverandør akkurat nå. (©NTB)