KRISTIANSAND: — Dette er et anlegg som byens befolkning kan være bekjent av, sier Bjørn Erichsen, daglig leder i Gimlebadet.

Er i mål

Siden svømmehallen på Tangen ble stengt i oktober, har mange svømmere stått uten treningshall, men nå er endelig ventetiden over.

Arbeidet med Gimlebadet startet i desember og overstiger den selvutnevnte fristen med kun to dager.

— Vi er i mål, dersom ikke noe totalt uforutsett skulle skje, konstaterer Erichsen

Fvn.no fikk komme inn i hallen, og endelig er det kommet vann i bassenget.

— Temperaturen er ikke helt som den skal være ennå, men når vi åpner skal det ligge på 28 grader, sier han.

Har man tidligere vært mye i den nå revne svømmehallen på Tangen, kjenner man igjen en del rekvisitta. Blant annet brukes de gamle garderobeskapene, og den store gjenkjennelige klokka.

— Vi har greid å holde oss innenfor budsjettet, fortsetter Erichsen. Dette er også noe av grunnen til at Gimblebadet ikke kan tilby stupebrett og badstue.

Like stort

Den nye hallen henter fjernvarme fra Gimlehallen, til oppvarming av både hall og basseng, og dette ligger allerede klart. Dessuten brukes mange deler fra det gamle bassenget, slik som pumper, filtre og annet utstyr.

— Bassenget blir like stort som i den gamle svømmehallen, 12,5 x 25 meter, men det blir ikke like dypt. Dette bassenget blir 2,5 meter dypt. Vi kan ikke ha NM her, men de ulike svømmeklubbene kan fint arrangere klubbmesterskap her, sa idrettssjef Terje Abrahamsen til fvn.no da monteringen av svømmehallen var i gang.

— Vi åpner bassenget for allmennheten mandag klokka 13.00. Vi håper selvfølgelig at flest mulig tar seg tid og anledning, avslutter Erichsen.

Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen står for åpningen.