Den mirakuløse historien om nå 14 år gamle Mary Yuranda fortelles av jentas egne foreldre lille julaften. Etter sju år som gatebarn skal jenta ha dukket opp på en kafé i byen Meulobah i provinsen Aceh på leting etter foreldrene.

BBC skriver at jenta bare husket navnet på bestefaren sin Ibrahim, men at noen på kafeen kjente en mann ved det navnet og tok henne til familien.

Tigger

Ifølge hennes far Tarmius har jenta fortalt at en enke fant henne etter tsunamien og tvang den da sju år gamle jenta til å jobbe som tigger på gata. Da kvinnen endelig lot Mary gå, fikk hun hjelp av en drosjesjåfør. 14-åringen fortalte sjåføren navnet på landsbyen hun kom fra, samt navnet på bestefaren, som er en kjent religiøs leder i hjemtraktene, ifølge den 42 år gamle faren.

— Da jeg så moren min, visste jeg at det var henne. Jeg bare visste det, sa Mary ifølge BBC.

Moren hadde gitt opp håpet om å noensinne se datteren igjen, og hun hadde ikke umiddelbart kjent henne igjen.

— Fødselsmerkene på magen hennes, en føflekk og et arr i ansiktet beviste at den lille jenta er min, sier Marys mor Yusnidar til nyhetsbyrået AFP.

— Jeg kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, sier den 35 år gamle moren.

Eldstedatteren savnet

To av hennes tre barn forsvant da flodbølgen herjet kysten av Aceh 2. juledag for snart sju år siden. Yusnidar og mannen reiste rundt i ulike distrikter på leting etter døtrene, men uten hell. Marys storesøster er fortsatt savnet, forteller hun.

Indonesia var det landet som ble hardest rammet av tsunamien i 2004. Mer enn tre firedeler av de 220.000 ofrene befant seg i området rundt Indiahavet.

Ingen uavhengige kilder har bekreftet familien Yurandas historie. Mange av familiene som ble rammet av tragedien, håper fortsatt å finne igjen sine kjære, men gjenforeninger er svært sjeldne. Mange av gjenforeningene som er blitt kjent de siste årene, har vist seg å være usanne, skriver BBC. (©NTB)