— Det var forferdelig nervepirrende, sa gutta i Babel Fish etter at finalebilletten var sikret med låten «Depend on me». Gruppen har hatt en artistpause på åtte år, men må nå belage seg på å spille mer sammen. Blant annet i finalen i neste måned, etter at de ble stemt fram til en førsteplass av NRK-seerne. Andreplassen gikk til Hanne Sørvaag med sangen «You're like a melody».

— Utrolig moro, var hennes første kommentar etter at finalebilletten var sikret. Sørvaag har flere ganger tidligere deltatt som låtskriver i konkurransen, men aldri tidligere som artist. - Så synd at det er over, tenkte jeg etter å ha fremført sangen min, sa Sørvaag. - Men så var det ikke over allikevel, sa en strålende fornøyd finaleklar artist.

Mimi Blix og Endre får en ny sjanse til å ta seg til finalen. De ble stemt fram til henholdsvis tredje og fjerdeplass. Dermed får de retten til å delta i Sistesjansen i Sarpsborg 5. februar.

For artistene Pernille & Marius, Marika Lejon og Isabella Leroy er Melodi Grand Prix over for denne gang. Neste delfinale finner sted i Skien. (©NTB)