Det var under en direktesendt TV-sending på Huffpost Live gründerne av den populære iskrem-kjeden Ben & Jerry's, Ben Cohen og Jerry Greenfield, fikk spørsmål om de kunne lage iskrem med cannabis når det blir legalisert. De svarte at, ja, det ville de ha gjort — hvis det var opp til dem.

Les også: Ben & Jerry's norske sjef

Diskusjonen går høyt i USA for tiden, der det nå er opp til den enkelte staten å legalisere bruk av cannabis. Så langt har 23 delstater legalisert cannabis til medisinsk bruk.

CannabIS - jatakk

Fire delstater, Alaska, Colorado, Oregon og Washington, har legalisert stoffet fullt ut, i tillegg til Washington DC. Det er ventet at flere andre vil gjennom føre folkeavstemning om spørsmålet.

Ben & Jerry's er kjent for unike og uvanlige smakskombinasjoner i sine iskremer. Kombinert med samfunnsengasjement og humor får iskremen navn som Cherry Garcia, Chubby Hubby og Karamel Sutra.

Derfor ser grunnleggerne ikke på kombinasjonen av is og cannabis som noe overraskende.

— Høres fornuftig ut for meg, sier Ben Cohen til Huffpost Alive og legger til:

— Kombiner dine gleder.

Under intervjuet kommer det frem at de to gründerne har hatt sine erfaringer med marihuana.

— Ben og jeg har hatt tidligere erfaringer med dette, og jeg tenker at legalisering av marihuana er en fantastisk ting, sier Greenfield.

— Det er ikke min beslutning. Hvis det var min beslutning, ville jeg gjort det. Men heldigvis har vi klokere hoder i selskapet som kan finne ut av disse tingene, sier han.

Norsk sjef

Et av disse kloke hodene er bergenseren Jostein Solheim. Han ble toppsjef her i 2010 og har klart å bli en del av kulturen i det utradisjonelle selskapet.

Se den norske sjefen lage iskrem:

Sjefene kom og gikk etter at det ble kjøpt opp av Unilever i 2000, men Solheim har klart å finne tonen med de ansatte — og beholdt kulturen som gjør at selskapet fremdeles regnes som et «hippie-selskap» i amerikansk sammenheng.

Dette er ikke den første gangen selskapet er knyttet til marihuana.

Da delstaten Colorado legaliserte marihuana 1. januar 2014, sendte Ben & Jerry's ut en tweet med et bilde av en enslig iskremboks i et kjøleskap, med følgende tekst: «Vi hører at butikkene i Colorado holder på å bli utsolgt for Ben & Jerry´s. Hva skjer?»

Tweeten spilte på at mange marihuanabrukere opplever et stort behov for å spise noe salt eller søtt. Denne spøken ble godt tatt i mot av iskremens tilhengere.

I dag finnes det fire Ben & Jerry's isbarer i Norge, to i Oslo, en på Strømmen utenfor Oslo og den siste på Kvadrat, et av landets største kjøpesentre i Sandnes utenfor Stavanger.