To av de drepte kom fra Ukraina, i tillegg til en nepaler og en sørafrikaner. Deres maliske sjåfør ble også drept, og alle fem var på oppdrag for FN, heter det i en uttalelse fra MINUSMA, FNs fredsbevarende styrke i Mali lørdag kveld.

Sør-Afrikas utenriksdepartement bekrefter at en 38 år gammel mann fra Pretoria er blant de drepte. Ukraina bekrefter at fire ukrainere var innblandet i angrepet, og at en av dem ble drept.

Fire FN-ansatte utlendinger ble satt fri etter at væpnede gjerningsmenn tok gisler på hotellet Byblos, som ofte brukes av FN-ansatte. En kilde opplyser at en russer inne på hotellet forsynte maliske styrker med «nyttig informasjon». Sikkerhetsstyrker stormet hotellet lørdag. Da hadde gisselaksjonen pågått nesten et døgn.

— MINUSMA er glad for å kunngjøre at fire innleide personer har blitt funnet i god behold. Ikke på noe tidspunkt ble de oppdaget av terroristene på hotellet. De gjemte seg, sier talskvinne Radhia Achouri for MINUSMA. To av de fire kom fra Sør-Afrika, en fra Russland og en fra Ukraina.

Minst tolv personer ble drept, hvorav dem fire gjerningsmenn som antas å være militante islamister. (©NTB)