Minst 19 ansatte og pasienter ble drept i det som antas å ha vært amerikanske luftangrep mot Leger Uten Grensers sykehus i provinshovedstaden nord i Afghanistan.

Det afghanske forsvarsdepartementet hevder Taliban-krigere hadde angrepet sykehuset og brukte det som et «menneskelig skjold». Det avviser Leger Uten Grenser (MSF).

— Sykehusområdets porter var stengt hele natten, så ingen som ikke var personale, pasient eller pårørende, var inne i sykehuset da bombingen skjedde, heter det i en uttalelse fra hjelpeorganisasjonen søndag.

USA har innrømmet å ha utført et luftangrep «i nærheten» av sykehuset og sier skytset var rettet mot Taliban-opprørere som skjøt direkte mot amerikansk militærpersonell. FNs menneskerettssjef har sagt at angrepet kan utgjøre en krigsforbrytelse, og USA har lovet en grundig etterforskning.

Harde kamper har rast i Kunduz siden Taliban erobret byen for en uke siden. Afghanske sikkerhetsstyrker kjempet seg inn i Kunduz igjen for fire dager siden med støtte fra NATO og amerikanske luftangrep, men kampene har fortsatt i flere deler av byen. (©NTB)