Titalls mennesker ble såret, flere av dem kritisk, i den travle bruktbasaren i Kurram, et område av Pakistan hvor flertallet av befolkningen er sjiamuslimer. Ekstremistgruppa Lashkar-e-Jhangvi, som har utført en rekke blodige angrep mot sjiaer i Pakistan, tar på seg ansvaret for blodbadet.

— Dette er en advarsel til sjiamuslimske foreldre om at hvis de ikke hindrer sine barn i å delta i Bashar al-Assads krig, står de overfor flere angrep som dette, sier Ali Bin Sufiyan, talsmann for Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), i en uttalelse sendt til pressen.

Tidligere denne uka rapporterte Reuters at en enhet bestående av sjiamuslimske pakistanske fremmedkrigere har sluttet seg til krigen mot IS i Syria. Mange av dem kommer fra Parachinar.

Stammedistriktet Kurram er en rekke ganger blitt rammet av kamper mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer. Sjiaer utgjør rundt 20 prosent av Pakistans befolkning på 200 millioner.

Det ble først meldt om ti drepte, men senere søndag bekreftet myndighetene at bombeangrepet kostet minst 24 mennesker livet. Hele 70 ble såret, og tilstanden er kritisk for mange av ofrene. (©NTB)