Det opplyser forbundet i en pressemelding tirsdag. Partene har hatt samtaler, skriftlig korrespondanse og konkrete drøftelser før de bestemte seg for ikke å gå videre i forhandlingene.

— Vi ønsker å bygge opp norsk trener- og lederkompetanse i den norske toppidrettsmodellen i tillegg til en tydelig forankring hos Olympiatoppen. Vi jobber derfor videre med treneralternativer inn i vår modell, sier skøytepresident Rune Gerhardsen.

Ifølge forbundet ønsket Kemkers å ha med store deler av sitt nederlandske støtteapparat inn mot en profflagsmodell. Det var ikke forenlig med Norges Skøyteforbunds ønske om en tydelig norsk toppidrettsmodell og forbundets økonomi.

Kemkers har hatt stor suksess som trener i hjemlandet Nederland for profflaget TVM. Der har han blant annet hatt ansvaret for superstjernen Sven Kramer

Jarle Pedersen overtok som landslagstrener da Peter Mueller fikk sparken i november 2009, men han fikk ikke fornyet kontrakten sin ved sesongslutt. I tillegg har Øystein Haugen sluttet som sportssjef. (©NTB)