Sogndal måtte spille hele annen omgang i undertall etter at Christophe Psyché fikk marsjordre to minutter før pause. Kort etter sendte Madiou Konate Strømmen i ledelsen.

Mahatma Otoo var sikker fra straffemerket da han utligning til 1-1 etter 57 minutter. Med det ene poenget er Sogndal 10 poeng foran Hødd på annenplassen.

Hødd på sin side slo Follo 2-1 hjemme i Ulsteinvik. Ole Amund Sveen og Christoffer Aasbak scoret for Hødd før hvilen, mens Christian M. Bwamy reduserte rett før sidebytte. Follo holder niendeplassen med sine 19. poeng.

Jerv er fortsatt med i kampen om plassene bak suverene Sogndal. Søndag leverte laget fra Grimstad årsbeste ved å slå Bærum med solide 5-0. Alexander Lind sto for to av målene, mens Andreas Hagen, Ohi Omoijuanfo og Joachim Edvardsen scoret de andre.

Fredrikstad er inne i en god periode og tok seg opp til sikker grunn på tabellen med 3-2-seieren borte mot Bryne. (©NTB)