SIF har aldri innledet en eliteseriesesong så sterkt, men etter fem kamper uten tap (4-1-0) kom nedturen på Ullevaal 1. mai. Drammenserne hadde mye ball, men istedenfor å skape sjanser av overtaket ble det altfor mye trilling med ball og omstendelig spill.

Omstendelig var ikke Vålerengas effektive spiss fra Island. Etter et frispark fra Christian Grindheim like før pause, kunne Kjartansson umarkert banke inn 1-0 fra kort hold.

Etter 72 minutter skaffet islendingen straffe etter at Adam Larsen Kwarasey kom ut, reddet Ruben Kristiansens forsøk, men bare for å felle islendingen. Noen ropte på filming, men dommer Tommy Skjerven blåste straffespark. Og det satte islendingen iskaldt i mål.

Rasmus Lindkvist økte til 3-0 etter et fint forarbeid der Kjartansson fant innbytter Morten Berre, som igjen spilte ballen på bakre stolpe hvor Lindkvist enkelt scoret.

Ronny Deila lot 15-åringen Martin Ødegaard starte for Strømsgodset. Ødegaard er sønn av tidligere SIF-spiller Hans-Erik Ødegaard og fikk spille hele kampen på nasjonalarenaen. (©NTB)