– Utgangspunktet er at jeg er åpen for alt, sier Bård Wiggen til Fædrelandsvennen på spørsmål om sin fremtid.

I øyeblikket er han assistenttrener for Tor Ole Skullerud i Molde, men i likhet med hovedtreneren er Wiggen inne i sine siste måneder som Molde-ansatt.

Kontrakten til den tidligere Start-treneren går ut etter sesongen og lite tyder på at han fortsetter. Sørlandet kan bli neste stoppested.

– Kristiansand er veldig aktuelt. Jeg har kona mi og barna mine der. I tillegg har kona sin familie der. Jeg har et sterkt forhold til Kristiansand og har bodd der i ti år. Sørlandet er absolutt ikke det verste stedet å bo, sier Wiggen og ler.

I 2008 forlot han Start etter mange år i klubben. Da gikk turen til København med Ståle Solbakken. Siden har Wiggen også vært assistenttrener for Solbakken i Köln og Per Joar Hansen i Rosenborg, hvor han var sterkt misfornøyd etter han var ferdig i klubben.

Mellom Jørn Jamtfall (til venstre) og Per Joar Hansen (til høyre) står Bård Wiggen på Sparebanken Sør Arena som RBK-assistent i 2013. Foto: NTB Scanpix

Følger Start overalt

– Jeg har så bred erfaring, og jeg kan fungere både som spillerutvikler, assistenttrener og hovedtrener. Derfor ønsker jeg å fortsette i fotballen, fastlår Wiggen.

Han hadde alle de nevnte rollene i løpet av sin tid i Start.

54-åringen avslører at han følger Start tett.

– Uansett hvor jeg er, følger jeg med på hvordan det går med Start. Det er mye som har forandret seg siden sist jeg var der, men det har det også gjort i mange klubber, forteller Wiggen.

Her er Bård Wiggen i 2007 som Starts hovedtrener. Nå er han åpen for alt, også en retur til Sørlandet Foto: NTB Scanpix

Han har latt seg begeistre av det de gule og svarte har prestert i år.– Jeg synes Mons Ivar Mjelde har gjort en kjempejobb. Jeg er imponert over hva Mjelde har klart etter at det var økonomiske kutt i vinter og spillere forsvant.

– Tenker du noe på at Mjelde gir seg etter sesongen?

– Jeg tenker ikke så mye på det, men jeg har registrert det, gjentar Wiggen.

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start, vil ikke si noe om at Wiggen er aktuell for en retur til Start på dette tidspunktet.

— Vi skal første og fremst danne den trenerprofilen vi ønsker å ha. Vi er ikke på noe navn ennå, og vi kommer til å bruke god tid på den prosessen, sier Brandsdal.

Vindbjart-ros

Start er ikke det eneste sørlandslaget Wiggen skryter av.

– Jeg følger også med på Vindbjart, og jeg synes det er positivt det de gjør med tanke på spillerutvikling og spillestil. Det er godt å se at noen klubber prøver å gjøre noe nytt og annerledes, sier Moldes assistenttrener.

Fotballmannen som har vært ansatt i både Danmark, Tyskland og Norge er også åpen for en rolle rundt lag i lavere divisjoner.

– Jeg kunne tenke meg å være med å bygge opp en klubb. Jeg føler jeg har så mye kunnskap at jeg er egnet til det også. Jeg har holdt på med dette i snart tretti år og tatt med meg det beste av mange flinke trenere.

Spillerutvikling i fokus

Wiggen er klar på hvordan han ville bygd opp sin filosofi.

– Spillerutvikling er det som står mitt hjerte nærmest. Samtidig er det en balanse på hvor mange unge spillere man skal slippe til, men i lengden tror jeg man er tjent med å drive god spillerutvikling. I Norge har vi mye å hente på dette punktet.

I tillegg er det to andre norske byer Wiggen har et ekstra sterkt forhold til.

– Ved siden av Kristiansand er jeg også kjent i Drammen, hvor jeg startet trenerkarrieren min, og i Trondheim. Men uansett er jeg åpen for alt, sier Wiggen.