BELGIA-ITALIA 0-2

– Vi spilte mot et veldig godt lag, en av favorittene til å vinne turneringen. Når du har en slik sterk lagmoral, kan du utrette store ting, sa Italia-trener Antonio Conte.

På juni-rankingen til FIFA er Belgia rangert som nummer to i verden, kun bak Argentina. Italia er nummer 12 på denne listen, så her lå det an til en tett og jevn toppkamp.

Og det ble det. Italia kom best i gang med 1-0 etter 31 spilte minutter ved Emanuele Giaccherini.

Målet kom etter en genial pasning fra Leonardo Bonucci, som slo ballen over det belgiske forsvaret. Giaccherini dempet ballen perfekt før han satte den forbi Belgias sisteskanse Thibaut Courtois.

– Jeg har alltid prøvd å sende slike pasninger. Det å gjøre det regelmessig har gjort meg bedre. Jeg har gjort dette en del ganger for Juventus, og nå for Italia, sa Bonucci til Sky Italia.

Det kunne fort ha stått 2-0 minutter senere, men headingen fra Graziano Pelle gikk utenfor.

Målløs Lukaku

Dermed sto det 1-0 etter en god førsteomgang i Lyon, der italienerne forsvarte seg meget bra. Belgias største sjanser kom på langskudd.

Etter 53 minutter kunne og burde det ha stått 1-1, men Romelu Lukakus avslutning traff ikke innenfor stengene. Nå var det virkelig liv i kampen, for minuttet senere kunne Eder ha doblet ledelsen for Italia.

Hadde scoret i ni strake

Belgia hadde før EM-åpningen scoret i lagets ni siste kamper, men mot Italia buttet det kraftig imot. Innbytter Origi fikk en bra mulighet åtte minutter før slutt, men heller ikke nå var avslutningen god nok.

Belgia kjørte på for en utligning. Dette ga store kontringsrom for Italia, og to minutter på overtid banket Graziano Pelle inn 2-0. Det var spikeren i den belgiske kisten.

Dermed ble det en fin-fin dag på jobben for Italias veterankeeper Gianluigi Buffon. 2-0, tre poeng og null baklengs er en drømmestart for Italia i EM.

– Jeg er villig til å ofre meg fysisk for dette laget, sa Conte til italienske Rai.

– Vi har ikke oppnådd noe hittil, men vi håper å komme dit disse guttene fortjener å komme. Jeg bryr meg kun om dette laget, ikke noe annet, sa den påtroppende Chelsea-manageren videre.

• Den andre kampen i gruppe E mandag mellom Irland og Sverige endte 1-1. Dermed er Belgia sist i gruppen.