I en sportsbutikk på Beitostølen lanserte Ole Einar Bjørndalen i går det første i noe som kan bli en rekke Bjørndalen-produkter. Og det var altså en ullsokk. Der trodde jo Aftenpostens utsendte at Ulvang allerede har sørget for at markedet er godt dekket.— Dette er en funksjonell sokk, ikke bare en kommersiell, sier Tor Gjestvang Knutsen, som driver den lokale sportsbutikken. - Dette er den første sokken som er produsert for skiløpere.Ole Einar vil ikke snakke om hovedkonkurrenten.- Jeg har knapt brukt Ulvang-sokker, og kan ikke si noe om dem. De er sikkert gode.Derimot forteller han gjerne om sine sokker. - Jeg har problemer med å holde meg tørr og varm på bena når jeg trener og går på ski. Jeg går eller løper og blir varm og svett, og så blir jeg våt og kald når jeg stopper opp. Dette tok jeg opp med den norske importøren av sokkene, sier Ole Einar om begynnelsen på samarbeidet.

Mye merinoull.

Importøren igjen gikk til den irske produsenten, som laget seks par av forskjellige materialer.- Jeg testet dem, og det paret som fungerte best, har fått mitt navn. Det kan jeg stå inne for, sier Ole Einar, som ble fornøyd da det viste seg at akkurat det paret var det som inneholdt mest ull. Noe av hemmeligheten skal være en stor andel (38 prosent) merinoull. - Jeg testet sokkene her for et år siden, og har brukt vinneren siden. Det er de beste sokkene jeg har hatt. Jeg har fortsatt ikke slitt hull i noen.2000 par er foreløpig produsert, det betyr at salget må ta av ganske kraftig før Bjørndalen tar Ulvang på volum og blir sokkemillionær.- Men disse er bedre. Dette er den eneste sokken som er laget for bruk i langrennsstøvler, sier mannen som skal selge sokkene på Beitostølen. Og som ikke selger Ulvang-sokker...

Tegner selv.

For Bjørndalen er sokken en beskjeden begynnelse på noe som kan vokse.- Jeg har noen planer, sier Ole Einar hemmelighetsfullt.Det neste som kommer, er to modeller skihansker, hvorav det ene er det første paret som er spesialdesignet for skiskyting. Da forholder han seg til en annen produsent,- Jeg har tegnet litt selv, det er morsomt og interessant, sier Ole Einar som åpenbart har flere produkter til testing.- Det kan godt hende det kommer flere. Finner jeg noe som er godt nok, har ikke jeg noe imot å sette navnet mitt på det.

- De beste sokkene jeg har hatt, sier Ole Einar Bjørndalen om fotvarmerne han har solgt navnet sitt til. Sokkene i seg selv ser ganske normale ut.