TV 2 kunne fredag offentliggjøre at de fortsetter med engelsk Premier League. Kanalen har sikret seg fotballrettighetene til og med 2015/16-sesongen, etter at den i utgangspunktet hadde rettighetene ut neste sesong.

— Premier League er kronjuvelen i sportsrettighetene. Dette er en jubeldag for TV 2, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til TV 2.

Kanalen har hatt stor suksess med sine sendinger. Sportssjef Bjørn Taalesen har trolig allerede rukket å gjøre engelsk fotball til god butikk for TV 2. — Premier League er det ledende produktet innen betal-tv og med Premier League på plass har vi muligheten til å videreutvikle vårt betal-tv-produkt og vår satsing på engelsk fotball på alle plattformer. TV 2 Sumo er i dag den ledende tilbyderen av engelsk fotball i markedet, sier konsernsjef Alf Hildrum til Kampanje.

På spørsmål om hva TV 2 har betalt for rettighetene, sier strategidirektør Kjetil Nilsen:

— Om du spør om det har vært en dobling av prisene, så er svaret på det nei.

Med de eksklusive rettighetene i boks kan supportere av engelsk se fram til nye sesonger med Øyvind Alsaker og Morten Langli i kommentatorboksen.

Tidligere fredag ble det klart at Modern Times Group (MTG) har sikret seg tilsvarende rettigheter i Sverige og Danmark. I Sverige har de eksklusive rettigheter på alle plattformer.

– Vi er ekstremt fornøyd med at TV 2 har kjøpt rettighetene og vil fortsette å sende fotballen fra Premier League. Jeg er sikker på at de vil fortsette med sin fantastiske dekning for våre mange supportere i Norge, sier lederen for den engelske eliteserien, Richard Scudamore.