Tyskland ledet med ett sekund til Frankrike etter hopprennet, der Håvard Klemetsen var best av samtlige. Japan lå på tredjeplass, 12 sekunder bak lederlaget, mens det var ytterligere 18 sekunder ned til det norske laget på fjerdeplass.

Seieren var ikke umulig, men alle visste det ville bli tøft.

Jan Schmid tapte litt på den første femkilometers etappen i langrennet. Håvard Klemetsen på annen etappe tapte enda mer. Han vekslet på sjetteplass, over minuttet bak de beste lagene, etter den andre etappen, men så koblet Mikko Kokslien inn turboen på tredje etappe.

Tyskland holdt unna

Han gikk veldig fort og avsluttet utrolig sterkt. På slutten av etappen slo han en så sterk løper som tyskeren Björn Kircheisen med over 30 sekunder, og plutselig var Norge på fjerdeplass og med i en kamp om en plass på seierspallen for fullt.

Jørgen Graabak, den dobbelte olympiske mesteren fra Sotsji, fulgte opp Koksliens flott innsats og la ut på fjerde og siste etappe i rekordtempo. Han tok innpå konkurrentene jevnt og trutt og klarte å gå det norske laget inn til annenplassen.

– Vi går alltid for seier i lagkonkurranser, men i dag gikk det ikke. Vi gjorde verken jobben i hoppbakken eller i skisporet. Noen av oss var raske, mens andre ikke var det. Sånn var det også i bakken, der noen hoppet lenger enn andre. Vi fortjente ikke bedre. Derfor er en annenplass veldig bra, sa Schmid etter rennet.

Tyskerne holdt unna så vidt det var og tok seieren med 3,9 sekunder etter de fire fem kilometersetappene i langrennet. Norge var snaue 10 sekunder foran Frankrike til slutt, mens Japan endte på fjerdeplass, slått av Tyskland med 31,9 sekunder.

Den norske innsatsen i sporet var formidabel, særlig på de to siste etappene. Mikko Kokslien og Jørgen Graabak gikk så det luktet svidd og beviste at langrennsformen er intakt før det individuelle rennet i verdenscupen i kombinert i Schonach søndag. (©NTB)