Fredag ble den norske landslagsspilleren Abdisalam Ibrahim klar for Olympiakos og endte dermed en syv år lang tilknytning til Manchester City.

Ifølge Ibrahim var det ikke pengene som lokket ham til gresk fotball.

— Jeg kunne hatt en spinnvill lønn, spesielt i Russland og Tyrkia, men for meg handler ikke fotball om pengene. Det handler om å spille, lære, forbedre seg, oppleve fotball på høyt nivå, som Champions League og nyte. Så kommer pengene om du fortjener det, sier Ibrahim til Sky Sports.

Premier League-interesse

Olympiakos måtte ikke ut med en overgangssum, da Ibrahim ble sluppet av City. Den greske storklubben var imidlertid langt fra alene om å ønske Ibrahims underskrift.

— Jeg hadde flere klubber som ville ha meg, i Premier League, Frankrike, Tyskland, Russland, Tyrkia og Italia, sier Ibrahim.

— Touré er som en storebror

Veien til Manchester Citys førsteellever ble for lang for Ibrahim, på grunn av stjernespillere som Yaya Touré. Ibrahim legger ikke skjul på at nettopp Touré har vært et forbilde for ham.

— Yaya Touré, som er som en storebror for meg, spilte her ett år, sier Ibrahim.

SPILTE I HELLAS: Manchester Citys midtbanekjempe Yaya Touré. Foto: Jon Super/Ap

— Jeg ville likt å følge en lignende utvikling som ham, og jeg tenkte at for min utvikling som spiller, var det umulig å avslå en mulighet til å spille mesterligafotball, sier Ibrahim.

Nettopp gjennom Mesterligaen får Ibrahim muligheten til å sørge for jubel i den lyseblå delen av Manchester.

Olympiakos møter nemlig Manchester United i åttendedelsfinalen av Mesterligaen. Første kamp spilles i Hellas tirsdag 25. februar.