Etter Chelseas 4-0-ydmykelse av Manchester United sist helg skal United-sjef Jose Mourinho ha hvisket kritikk i ørene på Conte på grunn av hans engasjement. Ifølge italienske leppelesere sa Mourinho dette til Conte rett etter sluttsignalet:

— Du jubler ikke slik når det står 4-0. Du kan gjøre det på 1-0, ellers er det nedverdigende for oss.

Her hvisker Jose Mourinho noen ord til Antonio Conte etter at sistnevntes Chelsea knuste Mourinhos United 4-0 Foto: NTB Scanpix

Conte tok over Chelsea i sommer etter stor suksess i Juventus og et godt mesterskap med ett svakt Italia i sommer. I England har han jublet villt, fektet med armene og tydelig vist sitt engasjement under kampene. Det har blitt et varemerke på 47-åringen.

Redd for hjertet

En journalist spurte Conte om han ville si unnskyld til Mourinho etter at han feiret 4-0-målet mot Manchester United.

— Det tror jeg ikke er nødvendig, svarte Conte ifølge Aftonbladet.

Men den karismatiske treneren innser at engasjementet hans på sidelinjen kan ha sin bakside.

- Jeg er urolig for hjertet mitt. Denne sesongen prøver jeg å kjøre mine egne treningsøkter for å holde meg i god fysisk form hvis jeg ikke er sliten etter å ha ledet treningene med laget. Vi har fire treningsbaner som jeg løper rundt, sier den tidligere midtbaneterrieren ifølge Goal.

Antonio Conte feirer for scoring mot Swansea. Det skjer ikke akkurat i stillhet. Foto: NTB Scanpix

Han legger til at han hadde fokus på sunt kosthold som spilller og at han har videreført dette som trener. Ifølge The Sun har Conte gitt Chelsea-spillerne forbud mot pizza og ketsjup.

Er en kriger

Etter nedslående tap mot Arsenal og Liverpool så det tungt ut for Chelsea, men tre strake seiere gjør at Chelsea med ny triumf mot Southampton søndag henger med i toppen. Conte-kjennere tror 47-åringen kan kjempe hele veien inn med sitt London-lag.

— For meg er Conte helt der oppe blant de største trenerne sammen med Ancelotti og Guardiola blant annet. Han lever og ånder for sporten, og er ekstremt god på å få ut det beste av spillerne sine og sette dem sammen med sin utrolige karisima. Man merker det når han kommer inn i et rom, noen har bare den karismaen. Det gjør at han får frem gode resultater. Svakheten hans er at han kan ta seg veldig nær av det pressen kan skrive. Det får han ikke styrt.

Det sa Jennifer Wegerup, svensk journalist og ekspert på italiensk fotball, til Fædrelandsvennen sist måned.

— Hans største styrke er at han er en kriger. Arturo Vidal sa at hvis det var en person jeg kunne tatt med meg i en krig så hadde det vært Conte. Han gjør alt for å vinne, han er rett og slett en arbeidsnarkoman. Han er så avhengig av å vinne at han sier "å tape er som å dø". I tillegg heter datteren hans Vittoria (victory). Han er også meget god taktisk og han planlegger hver eneste detalje i spillesystemet. Følger du ikke instruksjonene så er det rett ut, forteller Hashim Hussain Mehdi, Juventus-supporter som mange følger på Twitter.

Han legger til at svakhetene til Conte må være staheten på å stå ved sine valg, og ikke gjøre bytter i tide.