Trener Jan Morten Bjerkan var klar i sin tale foran søndagens bortekamp i Harstad. Med bare fire poeng på de syv første kampen var han nødt til å ta noen grep. Laget trengte tålmodighet, og derfor skulle de ligge lavt og vente til mulighetene bød seg.

Dette ble også seiersresepten i Harstad. Tre ganger scoret Kolstad, og to av scoringene kom etter lynhurtuge og effektive kontringer. Først da Nedzad Sisic utlignet fem minutter før pause, så da Oddvar Korsnes ga Kolstad 3-1 nesten halvveis i den andre omgangen. Da hadde Steffen Sandvær allerede gitt Kolstad ledelsen fra straffemerket.

Harstad fikk en redusering på tampen av kampen, men Kolstad spilte klokt og tok med seg tre velfortjente og kjærkomne poeng hjem til Trondheim.

• Fakta, Harstad — Kolstad 2-3!