— Vi treffer taktisk i dag. Vi klarer å holde på ballen og avverger de store kontringsforsøkene i mot fra Haugesund, sier Tromsø-trener like etter kveldens kamp på Vestlandet.

Feiret fødsel med scoring

Men det var nettopp på en kontring at hjemmelaget scoret.

Storvokste Alexander Søderlund vant en hodeduell med TIL-forsvarer Fredrik Björk etter 51 minutter, spilte fri spissmakker Djurdjic, som iskaldt skjøt hjemmelaget i ledelsen.

Tromsø-back Hans Nordbye ble far for andre gang torsdag. Etter 59 minutters spill kunne 25-åringen juble for andre gang denne uken.

Forsvareren fikk storme mot Haugesund-målet uten hindringer, og fra vel tjue meter banket han inn gjestenes utligning bak en sjanseløs Kristiansen i vertenes bur.

- Det var strak vrist, der ja. Det er ikke første gang jeg scorer slik, men det var selvfølgelig hyggelig også i kveld, smiler småbarnsfaren.

- Derfor vi går på fotballkamper

Trener Høgmo hadde følgende å si om sin backs stjernetreff:

- Det er derfor vi går på fotballkamper, for å se slike scoringer som det der, sier Høgmo, før han videre mener det var fortjent med poengdeling mot Grindhaug og FK Haugesund.

Både Tromsø og Haugesund ligger godt an til å ta medalje i årets Eliteserie.

- Utover sesongen vil det nok oppstå et skille mellom de fire-fem beste og resten av lagene, og jeg tror både Haugesund og vi vil være med helt inn, sier Høgmo.

Tromsø ligger nå på 4. plass med sine 22 poeng - to poeng bak nettopp Haugesund på bronseplass.