VIF-direktør Pål Breen kunne stolt presentere klubbens nye sponsorpakke.

Den siste uken har Vålerenga signert sponsoravtaler for 92 millioner kroner. Nordea går inn som ny generalsponsor, og avtalen deres alene skal være verdt rundt 40 millioner kroner.

En fin julegave til Vålerenga, som har store ambisjoner for de kommende årene. Klubben ønsker å bruke deler av sponsorpengene på å styrke spillerstallen med nye kjøp, og dermed sikre ambisjonene om å spill i Europa hvert år.

(Artikkelen fortsetter)

Mohammed Fellah tar et god tak rund Harmeeth Singh. VIF håper å beholde duoen. Mohammed Abdellaoue, som ble solgt til Hannover, strekker seg etter målscorer Singh. (Foto: Scanpix)

Ikke fullverdige spillere

Likevel sier trener Martin Andresen at det viktigste for ham er at Vålerenga nå har økonomi til å beholde unge spillere som Mohammed Fella (21) og Harmeet Singh (20). Begge fikk sine gjennombrudd denne sesongen.

— Jeg håper dette betyr at vi kan få beholde dem. Det er altfor tidlig for dem å reise ut nå, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

- Hvorfor det?

— De er ikke fullverdige fotballspillere ennå. Det må de få lov til å bli først. Jeg mener man bør være landslagsspiller og ha vunnet titler hjemme i Norge før man drar til utlandet.

(Artikkelen fortsetter)

Den siste uken har Vålerenga signert sponsoravtaler for 92 millioner kroner. Nordea går inn som ny generalsponsor, og avtalen deres alene skal være verdt rundt 40 millioner kroner. Fra v:. André Muri, Mostafa Abdellaoue Martin Andresen og Freddy dos Santos. (Foto: MAGNUS BJØRKE KNUTSEN)

Andresen får støtte av sportsdirektør Truls Haakonsen.

— Vi i Vålerenga trenger ikke å selge spillere for å finansiere tradisjonell drift lenger. Det gir oss ro til å bygge opp et bedre lag og bedre spillere, slik at vi også kan få solgt dem for større summer hvis vi først bestemmer oss for det, sier han.

I sommer ble Mohammed «Moa» Abdellaoue solgt til Hannover 96 for 12 millioner kroner.

— Slik situasjonen var da hadde vi ikke noe valg. Men det gikk jo bra. Vi spilte like godt uten ham, og han gjorde det godt i sin nye klubb, fastslår Andresen.

Samme lønn

VIF gikk fra 21 millioner i minus i 2009, til å få regnskapene til å gå i null i år. I fjor strammet klubben inn på flere utgiftsposter, blant annet kuttet de ut andre utenlandsopphold enn den obligatoriske La Manga-turneringen.

På grunn av seriesølvet vil VIF motta mer støtte til å delta på vinterens turnering. Dermed er det planlagt en treningsleir i Tyrkia i tillegg, ifølge Haakonsen uten at dette vil påføre klubben større utgifter enn året før.

— Sponsorpengene gir oss mye bedre langsiktighet, men vi er fortsatt ikke helt der vi ønsker å være økonomisk, sier han. Lønningene vil være på samme nivå som før.

Ikke ledende i Europa

VIF-direktør Pål Breen har tidligere uttalt at Vålerenga skal bli Nordens ledende lag ute i Europa før 2014. Andresen er enig i at klubben skal spille i Europa hvert år. Men selv om økonomien er blitt bedre, har han ikke like store ambisjoner som klubbdirektøren.

— Det hadde vært et helt sjanseløst mål, og man tok ikke konsekvensene av det som ble sagt. Vi er ikke i nærheten av å ha treningsanlegg eller ressurser som matcher for eksempel FC København. Ikke Rosenborg heller, sier Andresen.

Men selv om Vålerenga fortsatt har mindre å rutte med enn Rosenborg, svarer Andresen kontant nei på spørsmål om han tror Vålerenga vil være like underlegne trønderne neste sesong.

— Vi er på ingen måte fornøyde med å være et sølvlag, konkluderer han.

Vålerengas nye sponsoravtale

  • Nordea går inn som generalsponsor med rundt 40 mill- ioner de neste fire sesongene og får sin logo alene på spillertrøyen. Logoen vil pryde draktene til alle alderstrinn, nærmere 860 spillere

  • Hafslund har vært klubbens hovedsponsor de siste årene, men har nå en mindre avtale med klubben. De vil gå inn med 5 millioner kroner, noe som gir sponsorplass på shorts og strømper.

  • I tillegg bytter VIF utstyrssponsor fra Kappa til Adidas.