Opphenting i Kristiansand: Slik slo Aalesund Start!

Debatten raser: Krever Bjørnebyes avgang!

— Utrolig deilig. Det er lenge siden jeg scoret to mål i én kamp, strålte Aarøy etter å ha blitt matchvinner mot Start.

Aalesund begynte kampen på Sør Arena best, og brassen Diego Silva fikk nesten kampens første målsjanse etter elleve minutter. Kibebe fikk ballen, avanserte noen meter, og la en fin pasning i retning Silva.

Spissen var imidlertid milimetre for sent ute til å nå ballen, og den spratt inn til Kenneth Høie i Start-buret.

Etter 15 minutter trodde alle som var til stede på Sør Arena at Espen Børufsen hadde gitt Start ledelsen. Hjemmelaget fikk frispark på høyrekanten, og Børufsen la forsøket hardt og lavt i retning målet til Brown.

Ballen gikk forbi alt og alle, og inn i kassa bak Aalesund-keeperen. Linjedommeren mente at Joey Hardarson stod i offside, og dommer Svein Oddvar Moen annulerte scoringen.

Etter annuleringen klarte ingen av lagene å produsere all verden, og feilpasningene florerte.

Fantastisk løp hjem

Men etter 34 minutter tok kampen seg endelig opp igjen. Start ledelsen. Morten Hæstad fikk ballen på kanten, dro av seg Bahoken, og avanserte inn i feltet. Kantspilleren fikk ballen litt for langt foran seg, men lærkula trillet til Espen Børufsen, som fyrte av et skudd fra 15 meter som føk inn i det venstre hjørnet for Adin Brown.

I andre omgang begynte gjestene best, og fikk omgangens første store sjanse etter 63 minutter.

Aarøy fikk en fin stikker, og kom alene med Kenneth Høie. Spissen rundet Start-keeperen enkelt, og skulle bare trille ballen i det åpne buret. Men han hadde ikke regnet med Espen Børufsen. Kantspilleren gjorde et fantastisk løp hjemover, og kastet seg foran Aarøy, og taklet ballen til corner.

- Jeg fikk rundet keeper, men fikk aldri tåen på ballen. Uansett så var det en god takling, sier Aarøy.

Fortjent seier

To minutter senere var utligningen et faktum. Aalesund fikk corner på høyresiden, og ballen ble slått inn i feltet. Der stod Aarøy, og skallet ballen i mål bak en sjanseløs Høie. Fin revansje av spissen, som bommet på den store sjansen to minutter før.

— Det var en innøvd corner, og jeg trengte nesten bare å stå der, smiler Aarøy.

Kvarteret senere hadde Aalesund snudd kampen. Austnes la inn fra høyre, og Tor Hogne Aarøy fikk kastet seg foran Ygor i Starts midtforsvar, og spissen headet balllen knallhardt i det lengste hjørnet bak Høie.

Start klarte ikke å skape all verden etter 1-2 målet, og Aalesund tok til slutt en fortjent seier.

— Jeg synes vi leverte en god andreomgang, og vant helt fortjent totalt sett, sier Aarøy.