Chelsea hadde vunnet 6-0 mot både West Bromwich og Wigan før dagens kamp mot Stoke. Forventingene var derfor at man skulle få se nok en storseier på Stamford Bridge, men slik gikk det ikke i ettermiddag.

— Jeg er glad fordi vi vant, og ikke slapp inn mål. Vi har ennå ikke sluppet inn mål og vi er øverst på tabellen. Jeg er glad når vi spiller på vårt beste, men i dag presterte vi ikke vårt beste. Det var en veldig vanskelig kamp, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti til klubbens hjemmeside .

— Vi spilte best i første omgang. Vi hadde flere sjanser til å score flere ganger enn det ene målet vi fikk. Vi jobbet veldig hardt denne uken ettersom det er en pause med landskamper nå, så begynner Champions League, sier Ancelotti.

Stoke spilte en god forsvarskamp mot serielederne fra London. Med sin nye 3-4-3-formasjon slet Chelsea i begge omgangene med å komme til de helt store sjansene mot Stoke.

Allerede etter 11 minutter i første omgang burde Frank Lampard gitt Chelsea ledelsen på et straffespark. Stoke-målvakt Thomas Sørensen reddet, som han bruker å gjøre på straffesparkene. Han har dermed reddet seks av de siste åtte straffesparkene Stoke har fått mot seg.

Malouda-mål

Tre minutter etter straffebommen kom kampens hardeste skudd fra Didier Drogba. Frisparket fra 30 meter gikk knallhardt midt på Sørensen, men returen ga ikke uttelling for hjemmelaget. Like etter at halvtimen var spilt på Stamford Bridge, fikk endelig Chelsea uttelling etter hardt press mot Stokes mål.

Florent Malouda gjorde ingen feil alene mot Sørensen, og satte ballen til side for den danske målvakten etter et nydelig gjennomspill av Chelsea-kaptein John Terry. En god kamp av franskmannen, som også skaffet Chelsea straffespark da Lampard misset mot Sørensen.

Chelsea kunne doblet til 2-0 like etter den første scoringen, men avslutningen fra Ashley Cole fra inne i 16 meteren gikk i tverrligeren og ut. Det kunne blitt en nærmest lik scoring som den Gareth Bale hadde for Tottenham forrige helg.

Nytt straffespark

Drogba kom til andre omgangs største sjanse etter kun fem minutters spill, men headingen hans fra seks meter gikk rett på Stoke-målvakt Sørensen. Det skulle gå ytterligere 15 minutter til før Stoke fikk sin største sjanse.

Glenn Whelans kjempeskudd gikk knallhardt i tverrligeren, i bakken og ut til en utspilt Petr Cech i Chelsea-buret. Det kunne blitt et av sesongens flotteste mål for Stokes midtbanespiller, men heldigvis for hjemmelaget var marginene på deres side.

Akkurat i det Stoke virket å kunne kjempe seg mer med i kampen, dukket Nicolas Anelka opp og skaffet enda et straffespark for Chelsea. Denne gangen banket Drogba ballen i mål, ettersom Lampard allerede var byttet ut etter en mindre god kamp på Stamford Bridge.

- Hvis (Glenn) Whelans skudd hadde gått inn, hadde det vært interessant de siste 18 minuttene. Vi har ikke spilt så dårlig denne sesongen, men alt i alt var Chelsea det beste laget. De scoret og fortjente å vinne, sier Stoke-manager Tony Pulis.

14-0 og tre seire

Chelseas nye storsignering, brasilianske Ramires, fikk sine første fem minutter i England som innbytter for Michael Essien.

Etter dagens seier mot Stoke troner Chelsea øverst på tabellen i Premier League med tre seire og 14-0 i målforskjell. Stoke ligger nest sist på tabellen med tre strake tap så langt denne sesongen.

Neste utfordring for Chelsea blir en tøff bortekamp mot naborivalen West Ham. Stoke inviterer Aston Villa til hjemmekamp på Britannia Stadium neste helg.