Mesterligaen blir uten nordiske lag etter at Ståle Solbakken FC København røk ut for Apoel Nikosia onsdag.

— Den største skuffelsen i mitt fotballiv, sier Solbakken til extrabladet.

FCK var Nordens håp og hadde en 1-0-ledelse å forsvare etter det første oppgjøret i Parken forrige uke.

Etter 18 minutter hadde hjemmelaget tatt initiativet i oppgjøret og gått i ledelsen med 2-0. Karim Kosowski åpnet scoringene allerede etter to minutter, mens Chrysostomos Michail økte til 2-0 fra straffemerket. Begge målene kom etter elendig forsvarsspill hos gjestene.

Dame N’Doye reduserte til 1-2 fire minutter senere og med ett var FCK som var videre. Michail var imidlertid frampå fire minutter før sidebytte. Han stupheadet inn 3-1 etter et flott angrep.

Etter pause ble det ikke flere scoringer og hjemmelaget kunne juble.

Det spekuleres i at FCK tapte snaut 140 millioner kroner på å ikke nå det lukrative gruppespillet.

— Vi gjør stygge feil og slipper inn for lette mål. Helt utrolige feil. Vi er bedre enn dem. Vi bør slå dem ut, fortsetter nordmannen.

Transportetappe for Arsenal

Arsenal hadde ingen problemer med å ta seg videre etter 3-1 over Celtic. 1-0-målet var imidlertid en gavepakke fra dommeren som Eduardo satte inn fra straffemerket. Emmanuel Eboue økte til 2-0 etter pause og skottene ga nærmest opp.

Innbytter Andrej Arsjavin hadde vært på banen i to minutter før han økte til 3-0. Celtic fikk trøstemålet sitt på overtid ved Massimo Donati.

(Artikkelen fortsetter)

DUELL: Denilson og Arsenal er videre på bekostning av Celtics Aiden McGeady. (Foto: Digitalsport)

Stuttgart og Olympiakos hadde begge 2-0 å gå på fra bortebane foran onsdagens returkamper mot henholdsvis Timisoara og Sherrif Tiraspol. Begge klarte å holde på ledelsen sin. Det greske laget klart også å gjøre mål og vinne 3-0 sammenlagt.

Fiorentina tok seg videre etter å ha holdt Sporting Lisboa til 1-1 hjemme i Firenze og 3-3 sammenlagt. De to bortemålene i forrige uke holdt for det italienske laget.

Joao Moutinho sendte gjestene i ledelsen i 1. omgang, men Stevan Jovetic ble helten da han utlignet ni minutter etter sidebytte.

Resultater 4. runde 2. kamp:

Apoel Nikosia (Kypros) – FC København (Danmark) 3-1 (3-1)

Sammenlagt 3-2. Mål: 1-0 Kamil Kosowski (2), 2-0 Chrysostomos Michail (str. 18), 2-1 Dame N’Doye (22), 3-1 Michail (41).

22.000 tilskuere.

Arsenal (England) – Celtic (Skottland) 3-1 (1-0)

Sammenlagt 5-1. Mål: 1-0 Eduardo (str. 28), 2-0 Emmanuel Eboue (53), 3-0 Andrej Arsjavin (74), 3-1 Massimo Donati (90).