I høst kunne du bli kjent med de amerikanske fotballgutta i Lura Bulls gjennom en tv-serie på fem episoder på Aftenbladet.no. Søndag fullførte Sandnes-laget en nærmest perfekt sesong med å vinne NM-gull i Oslo.

I finalen var det aldri noen tvil om hvem som var best. Møtet mellom Lura Bulls og Eidsvoll 1814 på Frogner stadion var på forhånd spådd til å bli en jevn kamp. Men Lura ville det annerledes og vant til slutt med solide 40-18. Til pause ledet Lura knepent med 10-6, men utover i andre omgang festet rogalendingene grepet om kampen.

Luras quarterback Harry Peoples spilte en meget god kamp. I tillegg til å servere sine lagkamerater to touchdown-pasninger, løp Peoples inn tre sekspoengere for Lura – inkludert en punt return.

Fotballaget Lura Bulls er historien om en klubb som ble stiftet i 2009, under navnet AFC Show. Men det er første de siste årene det virkelig er blitt satset. Under oppstarten i Stavanger spilte laget på grus, nå er de flyttet til Lura og et nydelig kunstgras. Det har gjort at oppslutningen om det amerikanske fotballaget stadig er stigende. Og i årets NM-finale sikret klubben seg sitt gjeveste trofé så langt.