ROSENBORG – AIK 2-3

En keepertabbe av Alexander Lund Hansen avgjorde fredagens treningskamp mot svenske AIK.

På fomlete vis slapp han ballen gjennom beina og inn til 3-2 til svenskene ti minutter før slutt. Den stillingen sto seg helt inn.

Før den hendelsen var det spilt 45 ganske så daffe minutter i første omgang. Likevel klarte både Rosenborg og AIK å score én gang hver.

Først ut var svenskene etter snaue kvarteret. Nabil Bahoui lurte seg inn bak Rosenborg-forsvaret og fikk god plass. Den friheten brukte han til å dunke ballen i nettet bak en sjanseløs Alexander Lund Hansen.

Uventet Selnæs-scoring

Bare fem minutter senere slo Rosenborg tilbake. Morten Gamst Pedersen slo flere gode cornere på 30 sekunder. På den tredje var det en Rosenborg-spiller som kom seg først på ballen.

Noe uventet var det Ole Selnæs som stakk frem hodet og headet ballen inn til 1-1. Det var i det store og hele også Rosenborgs ene virkelige sjanse før pause.

AIK hadde på sin side et par andre muligheter. Først med et velplassert skudd som Lund Hansen dyttet til corner, deretter en heading som gikk like utenfor.

Dermed sto det 1-1 til pause.

Bedre av Rosenborg

I løpet av pausen hadde tydeligvis RBK-spillerne fått beskjed om – og bestemt seg for – å løfte nivået noe.

De gikk rett ut og tok kontroll over kampen i andre omgang.

Umiddelbart fikk de et par bra sjanser.

Først da Morten Gamst Pedersen slo et presist innlegg som Alexander Søderlund headet i retning krysset. Der var imidlertid AIKs keeper og fikk slått til corner.

Så var det Mike Jensen som dundret til fra 20 meter. Det harde skuddet gikk like utenfor stolpen.

Så – etter at timen var spilt – var det duket for Rosenborg-ledelse. Mike Jensen og Riku Riski samarbeidet, og finnen satte kontrollert inn 2-1 til hjemmelaget.

Rosenborg fortsatte å være best – uten at de skulle få betalt med seier likevel.

For først satte Ebenezer Ofori inn 2-2 med venstrebeinet fra 20 meter etter 76 minutter.

Og bare tre minutter senere snek ballen seg altså unødvendig mellom beina til Lund Hansen – og dermed hadde AIK snudd kampen til 3-2. ## Fakta

Rosenborgs lag (4-4-1-1): Alexander Lund Hansen — Jonas Svensson, Tore Reginiussen (Per Werner Rønning 83.), Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Tobias Mikkelsen (Pål André Helland 86.), Mike Jensen (Daniel Berntsen 71.), Ole Selnæs, Morten Gamst Pedersen - Riku Riski - Alexander Søderlund (John Chibuike 81.).

Gult kort: Ole Selnæs.