Det var 18.55-avgangen fra Kjevik til København som fikk problemer.

Flyet tok av 25 minutter forsinket, og etter kort tid fikk det problemer med strømmen om bord. Flyet fikk problemer med generatorene som forsyner deler av flyet med strøm, noe som blant annet gikk ut over flyets avisingssystemer.

Tørket ruta med T-skjorta

Agderposten publiserte tirsdag en video hvor man kan høre flyets kaptein forklare hva som skjedde. I den forteller han at han måtte tørke flyruta med sin egen T-skjorte under landing, men at det aldri var fare på ferde.

– Jeg måtte ta av meg T-skjorta og tørke av vinduene med den på vei inn. Så den ligger som en blaut klut fremme der. Styrmannen har hatt den litt sære gleden av å fly med en halvnaken skipper de siste 20 minuttene inn til Torp, forteller kapteinen til passasjerene etter at flyet har landet på Torp.

Dro til Torp

Dash 8-maskinen måtte derfor avbryte reisen mot København og ble omdirigert til Torp lufthavn utenfor Sandefjord. Det var 43 passasjerer om bord i flyet.

— Temperaturforholdene på Torp ble vurdert som mindre problematiske når det kommer til ising, og Widerøe har en teknisk base der, sier informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til avisen.

Hun beskriver situasjonen som udramatisk. Et nytt fly ble satt opp fra Torp for å frakte passasjerene videre til den danske hovedstaden.