Uavgjort mot Sverige og et knusende tap mot Belgia var nær ved å sende Irland hodestups ut av fotball-EM i Frankrike. Men en matchvinnerscoring av Robbie Brady mot Italia var nok til å sikre lagets første avansement fra gruppespillet i EM noen gang, og ikke minst en åttedelsfinale mot vertsnasjonen Frankrike.

— Jeg tror ikke vi har noe å frykte. De er et verdensklasselag, men hvis vi kan henge sammen kan vi skade hvem som helst. Vi kan nå akkurat så langt vi selv vil, sier matchvinneren fra Italia-kampen.

Frankrike toppet gruppe A med sju poeng etter å ha sluppet inn bare ett mål. Hjemmelaget er dermed stor favoritt mot Irland, som tok seg videre som en av de fire beste treerne.

Men irene trives som underdogs. Ikke bare slo de Italia i den siste kampen før åttedelsfinalen, de tok også fire poeng mot Tyskland i EM-kvalifiseringen, deriblant en 1-0-seier i Dublin.

— Vi må bare forberede oss så godt som vi kan, for det vil bli en tøff kamp. Om vi får det til å sitte vil vi gi dem en hard kamp, påpeker Brady. (©NTB)