En effektiv samferdselspolitikk bygger landet. Vi har allerede forbedret toglinjer og bygger bedre og tryggere veier enn noen annen regjering før oss.

For regjeringen handler det ikke utelukkende om fremkommelighet, men det handler om trafikksikkerhet og trygging av arbeidsplasser igjennom en samferdselspolitikk som ivaretar næringslivets transportbehov.

Siden vi kom i regjering har vi redusert vedlikeholdsetterslepet på vei og jernbane for første gang på 30 år, vi har opprettet et eget veiselskap, Nye Veier AS, som vil sørge for helhetlig planlegging og utbygging av veier, vi har opprettet et eget infrastrukturfond på 100 milliarder som skal sørge for forutsigbarhet innen finansiering og utbygging, og vi har iverksatt flere sikkerhetskontroller av norske og utenlandske vogntog på norske veier.

Vi er kommet godt i gang med å utvikle en moderne og fremtidsrettet samferdselspolitikk, og fremover vil vi fortsette å prioritere trygge skoleveier, stamveinettet, og oppgradere jernbanenettet mellom storbyene.

Det er nå vi bygger landet, det er nå vi trygger arbeidsplasser og det er nå vi prioriterer trafikksikkerhet. For regjeringer handler det om å prioritere, og Høyre/FrP prioriterer samferdsel fordi vi prioriterer dagens og fremtidens generasjoner.