Klokken 06.45 skulle Widerøe fløyet til Stavanger fra Kristiansand, men ifølge Avinor sine nettsider ble flyet innstilt.

Det samme gjalt 07.00-flyet til Bergen, som også ble innstilt.

— Årsaken er at Stavanger lufthavn Sola var stengt en periode i går kveld. Det fikk følgefeil, og på grunn av fly- og hviletidsreglene måtte vi innstille flyene tur-retur Stavanger og Bergen i dag morges, forteller kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til Fædrleandsvennen.

Booket om passasjerene

Klokken 08.25 skulle flyet landet igjen på Kjevik etter returen fra Stavanger. Klokken 09.20 skulle selskapets fly fra Bergen ha landet.

— Vi visste om dette allerede i går kveld, så alle passasjerene ble booket om til andre fly, forklarer Kongsteien.

Forsinkelser på Gardermoen

NRK melder om store forsinkelser på Gardermoen på grunn av frosttåke tirsdag morgen.

Det kan føre til forsinkelser på Kjevik også utover dagen.

— Det er fortsatt tåke på Gardermoen, som gjør at vi må ha større plass mellom flyene, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor klokka 15.45 tirsdag.

Han forteller at morgentåken har skapt følgeforsinkelser gjennom dagen.

En SAS-avgang fra Oslo 14.30 til Kristiansand, har fått ny tid. Flyet skulle egentlig ha landet 15.20 på Kjevik, ny tid er klokka 16.45. Flyavgangen fra Kristiansand til Oslo 15.45 er også utsatt. Ny avgangstid er satt til klokka 17.00, melder Avinor.

18.15-flyet fra Kristiansand til Oslo, er forsinket et kvarter. Ny avgangstid er 18.30. Avgangen fra Oslo til Kristiansand 17.00, er satt til 17.15. Norwegians fly fra Oslo til Kristiansand er utsatt med 25 minutter til klokken 21.45.