– Påtalemyndigheten er først og fremst tilfreds med at det ble straff for overlagt drap at det var det lagretten la til grunn. Når det gjelder straffeutmålingen så ligger den i området som påtalemyndigheten kan være tilfreds med, sier statsadvokat og aktor i saken, Thorbjørn Klundseter til NRK Hedmark og Oppland.

17-åringen ble funnet drept med kniv i en leilighet på Grua i Lunner den 12. juni i fjor. Hennes to år gamle datter ble meldt savnet. Det viste seg at den nå drapsdømte barnefaren hadde tatt med seg barnet deres til Italia. Fire dager etter drapet ble han pågrepet.

Bodde i Lyngdal

Kvinnen bodde på asylmottak i Lyngdal. Hun var på besøk hos søsteren i Lunner da hun ble stukket flere ganger med en kniv av ektemannen.

Aktor Thorbjørn Klundseter la i Eidsivating lagmannsrett ned påstand om 18 års fengsel for mannen, som var tiltalt for overlagt drap.

Skal ha kranglet

Ifølge NRK erkjente 29-åringen i et politiavhør den 10. januar i år at han hadde drept sin kone. Han hevdet det var en impulshandling som ikke var planlagt.

Drapsmannen forklarte i lagmannsretten at paret hadde hatt en voldsom krangel, og at 17-åringen skal ha sagt at hun ikke elsket mannen lenger. Da skal det ha svartnet for ham, forklarte han i retten ifølge statskanalen.Mannen hadde ikke oppholdstillatelse i Norge, men kona og deres datter hadde fått oppholdstillatelse.