Politiet har samlet bevis i saken i årevis, og har etter hvert klart å identifisere de mistenkte, sier tyske myndigheter fredag. De tre mennene, som alle er rundt 90, er mistenkt for å ha vært innblandet i drapene på 86 mennesker i landsbyen Ascq i Nord-Frankrike i 1944. De er også mistenkt for å ha vært innblandet i andre krigsforbrytelser, men massakren er den mest alvorlige.

SS var den paramilitære delen av det tyske nazipartiet og opererte fra 20-tallet og fram til slutten av andre verdenskrig. Organisasjonen sto bak noen av de mest ekstreme krigsforbrytelsene i årene 1939-1945 og hadde blant annet en egen avdeling som sto for driften av Hitlers konsentrasjonsleire.

Ifølge de tyske etterforskerne har de tre innrømmet å ha vært medlem av den aktuelle SS-troppen, men nekter for å ha vært innblandet i massakren i Ascq. Drapene i landsbyen skjedde som hevn for et angrep mot tyske soldater som forflyttet seg mot Normandie i april 1944. De tyske offiserene som ga ordre om massakren, ble stilt for retten etter krigen.

Det er uklart om det blir aktuelt å stille de tre aldrende mistenkte for retten. (©NTB)