— Vi er glade for at bokmarkedet og lesningen i Norge holder seg på et stabilt og solid nivå, særlig med tanke på de endringene vi ser i medielandskapet for øvrig. Det er også gledelig at de digitale formatene er i vekst, sier administrerende direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson i en pressemelding.

Statistikken viser at omsetningen i det norske bokmarkedet økte med 0,3 prosent fra 2014 til 2015. Salget av digitale lydbøker økte med 65 prosent, mens salget av ebøker økte med 18 prosent. Omsetningen av øvrige digitale produkter var på 27 prosent. Andelen solgte lydbøker i fysisk format sank derimot med 12 prosent i samme periode.

Hovedandelen av bransjens omsetning kommer fra salget av sakprosa både i bokform og som ebøker, skjønnlitteratur og allmenne oppslagsverk, og denne typen allmennlitteratur holdt seg stabilt med en nedgang på knappe 0,2 prosent fra 2014. De fleste bøkene blir solgt gjennom bokhandel. I 2015 sank bokklubbenes omsetning med 10,3 prosent fra året før. (©NTB)