På toppmøtet i Guineas hovedstad Conakry skal det presenteres en ny plan for hvordan ebolaepidemien i Vest-Afrika kan bekjempes. Tiltakene i planen er anslått å koste 100 millioner dollar.

Regjeringen i Sierra Leone har allerede innført unntakstilstand som følge av krisen, og Liberias president Ellen Johnson Sirleaf har stengt alle landets skoler og avlyst en reise til USA. Hun var invitert av president Barack Obama til et toppmøte i Washington sammen med en rekke andre afrikanske statsledere neste uke.

Som et ledd i den nye planen for å bekjempe ebolaepidemien vil flere hundre nye hjelpearbeidere bli utplassert i de berørte områdene.

— Omfanget av ebolautbruddet kombinert med den vedvarende trusselen det utgjør, krever at WHO og Guinea, Liberia og Sierra Leone trapper opp innsatsen, sa WHO-sjefen Margaret Chan torsdag.

Ifølge Johnson Sirleaf er krisen i ferd med å utvikle seg til en katastrofe. Hun mener innbyggerne i Liberia til å begynne med nektet å innse hvor farlig ebloaepidemien er. Nå har i stedet panikken begynt å spre seg i befolkningen. (©NTB)